Cinque Terre

Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) Yazılımı Nasıl Seçilmeli

Yayınlanma Tarihi :08.12.2016 20:46


Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) Yazılımı Nasıl Seçilmeli

Bu dünyanın ya da sanal evrenin çekirdeğinde, ERP uygulamaları bulunuyor. Değişen koşullara ve taleplere yanıt verebilmek için, şirketlerin daha esnek ve hızlı olması bir zorunluluk. Rekabette öne çıkmak ve değişikliklere ayak uydurmak isteyen kurumlar, Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) Yazılımı yatırımlarına devam ediyor.

Kurumsal yazılımlar, özellikle verimliliğin nasıl artırılacağı konusunda büyük önem taşıyor. KOBİ’lerin daha hızlı, verimli ve yüksek performanslı çalışmasını sağlayan her türlü ürün ve hizmet, operasyonel başarıya doğrudan katkı sağlıyor. İşletmenin tüm iş süreçlerinin entegre bir yapıda yönetilmesi anlamına gelen ERP programları, şirketlerin kurumsal yetenek ve verimliliklerini artıran, rekabet avantajı sağlayan temel bir sistem.

Çok uluslu şirketlerden küçük ölçekli girişimcilere kadar, ölçek ve sektör ayırt etmeksizin uygulanabilen ERP yazılımları, iş dünyasında var olmak ve sürdürülebilirliği sağlamak isteyen her kuruma hizmet ediyor. ERP, iş çözümleri alanında hâlâ en çok ihtiyaç duyulan ve yatırımların giderek arttığı bir alan. Ürün ve hizmetleri daha düşük maliyetlerle, en hızlı şekilde müşteriye sunabilmek, ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdikleri ERP çözümleriyle iş süreçlerini yönetmek, esnek yapılarıyla daha hızlı ve verimli sonuçlar almak, ancak teknolojiyi değerlendirmekle mümkün olabiliyor. Bu bağlamda firmaların küresel rekabette söz sahibi olabilmek için teknolojiye yakın durmaları gerekiyor.

ERP Projelerinde Başarıya Ulaşmak için Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

ERP projelerinde başarılı olan kurumların en önemli özelliği; kendi yapılarına, teknolojik sistemlerine, kurumsal hedeflerine ve stratejilerine en uygun çözümleri seçerek hayata geçirmeleridir. Yazılım seçiminde yapılacak bir hata, sadece önemli zaman ve maliyet kaybına neden olmakla kalmayacak, sistem kurulduktan sonraki etkin ve verimli kullanımı da olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle ERP gibi kurumun tüm birim ve iş süreçlerini etkileyecek yazılımın seçimi, kapsamlı bir seçim metodolojisi ve kurumsal hedeflerin belirlenmesiyle başlayan çok yönlü bir değerlendirme sürecini kapsar.

ERP yazılımlarında gerçekleştirilen bir işlemin, tüm departmanlarla uyumlu çalışmasına ve iş süreçleriyle etkileşim halinde olmasına dikkat edilmeli. Her sektörün kendine özgü bir yapısı olduğu gerçeği göz ardı edilmeden, ERP seçim kriterleri harmanlanarak en doğru proje yönetim modeli oluşturulmalı. ERP yazılımlarında entegrasyon, gerçekleştirilen işlemin birbiriyle etkileşimli çalışan tüm departmanları ve iş süreçlerini etkilemesi sebebiyle çok önemli. Bir örnekle açıklamak istersek, üretim planlama/üretim departmanının açtığı bir malzeme siparişi, onay mekanizması sonrası satın alma departmanına otomatik aktarılmazsa, iki departman arasında entegrasyon yoksa manuel olarak yapılır, bu durumda insan kaynaklı hatalara açık yapı ve zaman kayıpları devam eder. Ayrıca bu tarz bir işleyiş ERP’nin mantığına ters olduğu için, uygulamanın ERP çözümü olduğunu söyleyemeyiz.

Şirketlerin ihtiyaçlarının farklılaşması ve her gün gelişen teknoloji, ERP uygulamalarına farklı boyutlar kazandırıyor. Son yıllarda “bütünleştirme”, “sanallaştırma”  ve “yakınsama” kavramlarının öne çıkarak, ERP uygulamalarının etki alanını genişlettiğini görüyoruz. Özellikle son zamanlarda tercih edilen diğer uygulamalar, “bulut bilişim” ve “hizmet olarak yazılım” (SaaS). Sanallaşma kavramıyla doğrudan bağlantılı olan bu uygulamalar, ERP pazarını yeniden şekillendiriyor.

Logo ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) Çözümleri ve Yazılımları

j-guar

j-guar, ölçeklenebilir ve açık çözümler arayan işletmelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapsamlı bir yeni nesil iş yönetimi çözümüdür. İşletmenizin, değer zincirinin her adımında etkin ve verimli iş süreçleri geliştirmesine yardımcı olur.

Tiger 3

ERP kavramının yeniden yorumlanmasıyla farklı bir platform üzerinde geliştirilen Tiger 3, zengin özelliklerinin yanı sıra, değişen ihtiyaçlara kolaylıkla uyum sağlayan esnek bir yapıya sahiptir.

Uygun sahip olma koşulları ile tüm sektörlerde; satış, dağıtım, hizmet alanlarında faaliyet gösteren işletmelere, kurumsal ve operasyonel anlamda tam kapsamlı çözüm sunar.

Tiger 3 Enterprise

Tiger 3 Enterprise, orta ve büyük ölçekli işletmelerin sürdürülebilir verimliliğini destekleyen, farklı fonksiyonlara gerektiği zamanda erişimi sağlayan ve ölçeklenebilir ERP yazılımıdır.

Netsis 3 Standard

Netsis 3 Standard işletmenizin finans ve muhasebe uygulamalarına ek olarak, şirket içi süreçlerin uçtan uca yönetimini sağlayan ve ihtiyaçlara göre ölçeklenebilen tam kapsamlı bir ERP çözümü sunmaktadır.

Netsis 3 Enterprise

Netsis serisi ürüumlarnlerin en kapsamlı versiyonu olarak geliştirilen Netsis 3 Enterprise, Türkiye ve yurt dışında işletme ve şubeleri olan kura yönelik ve bu işletmelerin tamamı ile entegre ve modüler olarak çalışan bir ERP çözümüdür.